I.R.En de Sandra Coroian | Recenzie



Descriere:

  Atunci cand afli ca viata pe care ai trait-o nu iti apartine, ce ai de gand sa faci?
    Intr-o lume in care oamenii se ghideaza dupa 5 coduri, sunt condusi de 5 Supremi, iar visele sunt interzise, Cehel Ynue, o tanara ce porneste in viata ca fiind un copil prodigy, se zbate sa descopere adevarul, incalcand regulile. Pe parcursul calatoriei sale, Cehel se intalneste de mai multe ori cu termenul necunoscut I.R.En., care ii obsedeaza subconstientul si care o impinge spre aflarea adevarului.
    O singura lume, fenomene bizare greu de explicat, un Healer si un Mediator care refuza sa accepte realitatea oferita de catre sistem. I.R.En., romanul care impinge cititorul sa se indoiasca de propria realitate in care traieste, facandu-l sa intoarca pagina dupa pagina pentru a afla raspunsul la toate intrebarile pe care este constrans sa si le puna.

Părerea mea:

Un roman SF original, care la început nu m-a prins aproape deloc, dar spre final mi-am dat seama de cele ce se-ntâmplau în carte, nu-mi era clar pentru început acțiunea și toate cele.

Sunt câteva lucruri care nu prea mi-au plăcut. Felul în care e scris romanul mi se pare puțin derutant, de abia după câteva zeci de pagini te prinzi ce și cum, acest lucru m-a făcut să nu prea înțeleg ce se întâmpla la început. E strict subiectiv acest aspect, poate pe tine te prinde de la prima pagina și vei putea fi atent, dar eu n-am putut.

Cred că spațiul din carte se putea contura mult mai bine, a fost un neajuns pentru mine, dar având în vedere că e și roman psihologic, s-a pus acceptul mai mult pe gândurile personajului principal, Cehel, care apropo, cum se pronunță, Sandra? Eu l-am rostit ”Sehel„. 



Finalul e neașteptat. M-a făcut să vreau o continuare, care abia aștept să apară în curând, sper. E pur și simplu devastator, ceva la are nu te aștepți nici în ruptul capului. Spre deznodământ devine mai alertă acțiunea ceea ce m-a făcut să nu las cartea din mână.

Cartea mi-a introdus niște întrebări în minte, oare noi trăim realitatea sau este doar o simulare, o perioadă de pregătire pentru ce va fi? Oare, suntem ceea ce se zice că suntem, ceea ce se presupune, sau numai o invenție a unui geniu nebun? Află toate răspunsurile acestor întrebări, citind cartea Sandrei. 

E ceva foarte diferit față de ceea ce am mai citit și față de ceea ce găsești pe piață. Sandra ne propune un roman plin de mister și de lucruri ciudate, lucruri la care găsești răspunsul la finalul cărții, care te face să plutești până la Lună.



Dacă-ți place genul SF, dar vrei să citești și ceva cu tentă psihologică, pune mâna pe cartea asta și dă-i bătaie, nu știi ce pierzi! E un roman ce abordează o temă originală, din punctul meu de vedere. 

Notă:  4 steluțe din 5

Comentarii

  1. Mi-am cumpărat și eu această carte, ohhoooo, acu ceva timp! :))
    Oni m-a înnebunit cu ea și a naibii nu am ajuns nici acum să o citesc. Am auzit numai păreri de bine, totuși e SF și nu știu ce să spun.

    O să ajung eu să o citesc! :))

    xoxo

    RăspundețiȘtergere
  2. O carte tare faina, mie mi-a placut mult si.m-a surprins prin originalitatea ei si prin faptul ca se citeste usor

    RăspundețiȘtergere
  3. se vede că habar nu ai ce e ăla SF și cu ce se mănâncă. Ai putea să începi cu „Alice în Țara minunilor”, să continui cu Jules Verne și apoi să citești tot ce-ți pică în mână din aria SF, dar care nu a fost publicat la quantum. vezi și tu cărțile alea cu extratereștri, călătorii interstelare, Godzilla, Matrix, Armata celor 12 maimuțe, pulp fiction, mașina diferențială, portocala mecanică, seria „purge” și încă multe altele. Dacă vrei și SF și psihologic, seriile X-FILES și Millenium se încadrează perfect. Chiar și „Twin Peaks” o dă-n parapsihologie. Vezi că George R.R. Martin înainte să fie cunoscut pentru „Game of Thrones” a regizat niște seriale: twilight zone, the outer limits. google să știi că e folositor când cauți să te informezi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de recomandari si recunosc ca n am citit mult SF si poate de aceea nu sunt obisnuit cu genul acesta de carte.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Dacă vrei să mă întrebi ceva, ai vreo recomandare de carte pentru mine ori vrei să-ţi exprimi opinia faţă de un lucru, te rog să o scri mai jos: