Lucruri pe care nu le știai despre Neamul Corbilor de Lavinia Călina

Probabil că știți deja cum a luat naștere seria asta, de la o glumă făcută de bunica autoarei, dar azi vă voi prezenta alte lucruri pe care nu le știați despre seria asta. Pentru că unele puncte fac referire directă la soarta unor personaje cred că un mic Spoiler Alert is in order. Așa că mai bine revii după ce citești primele seria completă. Dacă le-ai citit deja și ești curios îți doresc distracție plăcută în continuare, iar dacă ai și tu diverse chestii pe care le-ai observat în aceste cărți și crezi că alții nu le-au remarcat, te invit să lași un comentariu.


Când vine vorba de realitatea care inspiră cărți, Lavinia mereu a susținut că această serie e cea mai apropiată de inima ei și că s-a folosit de multe lucruri din viața ei pentru a o scrie. Lăsăm deoparte faptul că seria e fantasy. 



 1.Stânca cui?

Faptul că Lavinia folosește chestii din viața reală în lumile create de ea nu e un mister, iar orașul fictiv din seria Neamul Corbilor nu face excepție. Dacă ai căutat locația Stânca Soarelui pe hartă și nu ai găsit-o încă în România nu îți fă probleme, căci nu există. Numele Stânca Soarelui a fost creat de autoare plecând de la numele mamei ei, Sorina, pentru că nu era de ajuns că numele seriei venea de la bunica ei. :))

2.Și-am spus da?!?

Că tot veni vorba de chestii din viața reală folosite în cărți. În Blestemul Zorilor avem parte de o cerere în căsătorie ce o vizează pe Roxana, una chiar drăguță. Pe vremea când când autoarea scria la acest volum și nu știa cum să realizeze faza a primit exact de ce avea nevoie chiar în noapte de revelion. Întâmplarea face ca exact persoana ce o juca pe Roxana în trailer-ul pentru primul volum din Corbi să fi e cerută în căsătorie, iar Lavinia a folosit întreaga fază în carte.
Să sperăm la o continuare sau un spin-off având în vedere că Mili (aka. Roxana în trailer-ul pt Neamul Corbilor, Ramona în UA1, Prezentatoare TV – Zona zero) e gravidă? Nu știu. Poate autoare se inspiră, dacă nu noi oricum îi urăm naștere ușoară și sperăm să o mai revedem prin trailere.

3.La un ceai.

Nu doar această întâmplare e folosită în serie, ci și altceva mult mai personal din viața autoarei. Dacă ai ajuns la final de serie știi exact despre ce e vorba când Nicol îl invită pe Ștefan la un ceai. Ei bine dacă ai urmărit feed-ul autoarei de pe Facebook probabil ai observat că în fiecare an în 22 februarie face aluzie la faptul că în urmă cu câțiva ani și-a chemat iubitul (actualul soț) la un ceai și nu a mai plecat. Coincidență?

4.Despre trailer.

Că tot veni vorba de iubitul autoarei. Acesta apare în treilere în rolul lui Ștefan (vezi youtube). Unii ar putea considera asta spoiler, mai ales pentru volumul 2. Nu doar atât, dar în primul treiler avem doi băieți care apar împreună cu o roșcată (Monica), adică Ștefan și Liviu. Coincidență sau nu, dar cei din trailer sunt iubitul Laviniei (Marius) și fratele geamăn al acestuia.
Că tot veni vorba de trailer. Cel pentru primul volum din Neamul Corbilor singurul care a fost filmat cu mult înainte de-a fi cartea gata. Autoarea avea exact 3 capitole din primul volum scrise când a decis să filmeze trailerul, asta și din cauză că ținea neapărat să-l facă la Tunelul Dragostei din Banat, iar vremea rece din acel an nu mai garanta existența lui la final de septembrie. De asemenea în primul trailer Lavinia (Nicol) poartă o perucă neagră într-o secvență, ca să nu dea un spoiler prea mare pentru volumul 2. Și că tot veni vorba, pentru Blestemul Zorilor trailerul a fost filmat ad-hoc, seara a nins iar a doua zi cei care interpretau personajele au și ieșit la filmat.


5.Photoshop expert.

Ești la liceu și nu știi cum să scapi de o zi nasoală, ei bine te învață Nicol. Ca să-ți motivezi absențele ai nevoie de cunoștințe minime de Photoshop. Poate că azi nu mai e un secret pentru nimeni misterele acestui program, dar pe vreme când Nicol ne povestește că-l folosea era ceva relativ nou. Și nu doar Nicol îl folosea ca să scape ne chin, ci și autoarea admis că l-a folosit de câteva ori în trecut ca să scape basma curată în liceu. Sunt curios ce le va spune profesorilor pe 18 Mai când are întâlnirea de 10 ani de la terminarea liceului.

6.Locații de viitor.

Din nou vorbim de chestii ce au inspirat-o pe autoare să scrie la acestă serie, iar orașul Gratz din Austria e unul din ele. Autoarea a vizitat locul acela în 2009, dar i-a plăcut atât de mult că a decis să-l includă în volumul 2 din serie. Întâmplare face ca Blestemul Zorilor să aibă parte și de o lansare în orașul cu pricina.
Nu doar atât, dacă tot veni vorba de orașe, dar Lavinia a admis că a scris o anumită scenă dintre Nicol și Radu din primul volum (da aia) pe piesa  celor de la  Bauhaus - Bela Lugosi's Dead. Coincidență sau nu autoare s-a mutat acum 1 lună în Northampton, Anglia, locul unde a luat naștere formația goth Bauhaus.

7.Playlist-ul Corbilor.

Dacă în Ultimul avanpost avem parte de câte-o piesă ce definește fiecare parte a cărții, ei bine în Neamul Corbilor avem pe ici pe colo câte un nume de formație aruncat la întâmplare, iar asta ne poate duce cu gândul la unele din piesele pe care Lavinia a scris acțiunea. Ca să fie și mai clar iată câteva piese ce au fost ascultate obsesiv de autoare în timp ce scria fiecare volum.

Copiii Întunericului: Rammstein – Sonne, Tarja Turunen – Victim of a ritual, Phantogram – Black out days, Lorde - Everybody wants to rule the world, Faun – Egil Saga, Bauhaus – Bela Lugosi's dead, Iron Maiden – Wasting love, Xandria – Ravenheart.

Blestemul zorilor: Within Temptaion – The heart of everything, Lacuna Coil – Heaven's a lie, Mandragora scream – Dark lantern, Type O Negative – Black no.1, Ozzy – I just want you, Dirty Shirt – Saracă inima me, H.I.M. - Killing loneliness, Nightwish – Song of myself.

Din negura timpului: Lake of tears – So fell autumn rain, Within temptation – Enter,  Bucovina – Spune tu vant, Helloween – Forever and one, Tarja turunen – Boy and the ghost, Fever ray – The wolf, Nightwish – The greatest show on Earth, Within temptation – The howling.

8.Cover art Diva.

Știm deja că cei de la Herg Benet fac unele din cele mai tari coperți pentru cărți, ar chiar și așa mereu există câte un nemulțumit. În cazul de față a fost vorba de autor. Lavinia a mărturisit că pentru toate cărțile ei a acceptat coperta propusă de editură din prima, fără să facă mofturi. Excepție face doar Blestemul zorilor... Autoarea a trimis de două ori coperta înapoi pentru a fi refăcută. Dacă a fost doar un moft sau coperțile nu s-au potrivit cu seria vă las pe voi să decideți. Aveți mai jos, în exclusivitate, cele 2 coperți refuzate.


 


9.Titlul a fost inversat.

Fun fact: Știm de unde vine Neamul Corbilor, dar ceea ce nu știm e că de fapt acesta trebuia să fie titlul primei cărți, nu al seriei. Inițial seria ar fi trebuit să se numească Copiii Întunericului, iar primul volum să poarte numele Neamul Corbilor. Când cartea a fost anunțată pentru prima dată pe site-ul editurii, din cauza unei neînțelegeri, titlurile au fost inversate. Autoarei i s-a părut că suntă totuși mai bine așa și nu a mai cerut să fie schimbate.

10.Inspirația vine din... filme?

Nu, nu genul acela de filme pe care le ai după ce fumezi ceva :)) Filme reale. Știm deja că Ultimul avanpost a fost scris după ce autoarea a citit și vizionat seria Hunger games (Jocurile foamei), iar Proiectul Zero a fost inspirat după seria de filme/jocuri Resident Evil. Așa că te-ai aștepta ca și Neamul Corbilor să aibă ceva dintr-un film cu vrăjitoare, dar nu. Ideea poveștii a plecat de la unul din filmele preferate ale autoarei – Thelma and Louise (1991). Acțiunea filmului le are în plan pe două prietene ce omoară un bărbat în parcarea unui restaurant și fug pentru a se ascunde de poliție. Sună familiar?

Acestea au fost cele 10 lucruri pe care probabil nu le știai despre seria Neamul Corbilor. Dacă ți-au plăcut sau ai ceva de adăugat, nu uita să lași un comentariu.


Bonus round: A mai observat cineva obsesia autoarei cu numărul 13, decembrie sau săgetatorii? În Neamul Corbilor ultima fază se petrece în decembrie, iar pe la pagina 234 din volumul 3 se menționează că a fost ziua lui Nicol, deci e săgetător.... la fel e și Alex, din Ultimul avanpost, a cărui zi de naștere e tot în decembrie. Elena din Zona zero e liderul Bazei 13, iar în Proiectul Zero acțiunea se petrece în decembrie.

Comentarii