Și mă întunec de Kiersten White | Recenzie


Descriere:

    Nimeni nu se asteapta ca o printesa sa fie violenta. Dar asa este Lada Draculea. Inca de cand ea si blandul ei frate mai mic, Radu, au fost smulsi din tara lor, Valahia, si au fost lasati de tatal lor la curtea otomana, pentru a fi crescuti acolo, Lada a stiut ca neindurarea este cheia supravietuirii. Ea si Radu sunt sortiti sa fie pioni intr-un joc plin de cruzime, in care la fiecare miscare a lor o sabie nevazuta li se leagana deasupra capului. Caci descendenta lor, care ii face atat de speciali, ii transforma totodata in tinte. Lada ii dispretuieste pe otomani si asteapta rabdatoare, planuindu-si razbunarea pentru ziua in care se va intoarce in Valahia si isi va cere dreptul castigat prin nastere. Radu tanjeste doar dupa un loc in care sa se afle in siguranta. si cand cei doi il cunosc pe Mehmed, fiul singuratic si sfidator al sultanului, Radu simte ca si-a facut un prieten adevarat – iar Lada spera ca in sfarsit a gasit pe cineva vrednic de iubirea ei. Dar Mehmed este mostenitorul imperiului impotriva caruia Lada a jurat sa lupte – si pe care Radu il considera acum caminul lui. Lada, Radu si Mehmed ajung sa formeze un triunghi toxic ce intinde legaturile dragostei si loialitatii pana la punctul de rupere.

Părerea mea:

Nici nu știu de unde să încep. Poate prin a spune că mi-a plăcut enorm cartea, fără majuscule că vorbesc frumos cu tine, nu țipăm aici.

Mi s-a părut interesant că o autoare americancă a scris ceva legat de români, uau! Acțiunea are loc pe vremea lui Vlad Țepeș. Lada, personajul principal, împreună cu Radu, fratele ei, sunt trimiși in Imperiul Otoman de către tatăl lor. Radu se îndrăgostește de un băiat turc, dar Lada nu stă nici ea cu mâinile acasă, ci se îndrăgostește și ea.. astfel apare un triunghi amoros. 

Pe mine acest triunghi m-a dat gata. Mi s-a părut atât de îngrozitor să treci prin așa ceva, să-ți placă de o persoană, ei să-i placă de altcineva, ca mai apoi cineva să fie îndrăgostit la rândul său de tine, iar tu să nu simți nimic pentru persoana cu pricina. 

Dragostea pentru persoanele de același sex e dificilă, după cum am văzut din experiența lui Radu. Într-o lume atât de închisă la minte îi era greu să conviețuiască având sentimente pentru bărbați, nu pentru femei. Radu e puternic, dar sora sa e cea mai puternică. 

Lada este un personaj ce are un caracter foarte puternic și crud. Ajunge în niște situații foarte proaste, dar le rezolvă cu ușurință. 

Cel mai mult mi-a plăcut faptul că putem vedea ce se întâmplă în spatele unui triunghi amoros, ce sentimente contemplă cele 3 persoane în situația asta, putem trăi o dată cu ele, putem plânge, râde deodată cu ei. Puteam vedea cât de multă suferință poate aduna un om...

Recomand cartea absolut tuturor, e pur și simplu minunată, plină de acțiune, te ține cu sufletul la gură absolut toate paginile și n-ai cum să te plictisești. 

Notă: 5 steluțe din 5

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Dacă vrei să mă întrebi ceva, ai vreo recomandare de carte pentru mine ori vrei să-ţi exprimi opinia faţă de un lucru, te rog să o scri mai jos: