Proiectul Zero de Lavinia Călina | Recenzie

Descriere:

Pharma Zet, cel mai mare producător de medicamente din România, se pregătește de lansarea unui nou produs revoluționar capabil să repună în funcțiune celulele moarte.
Pentru ca totul să decurgă conform planului, urmele experimentelor realizate pentru crearea noului produs trebuie înlăturate înainte ca imaginea firmei să fie afectată. Un grup de oameni este trimis pentru a înlătura orice dovadă şi pentru a se asigura că nimeni nu va vorbi vreodată despre Proiectul Zero.
O poveste despre corupție, putere, răzbunare şi o armă biologică capabilă să distrugă întreaga omenire

Părerea mea:

Ce-ar fi dacă părinții tăi ar trebui să se angajeze la o așa zisă firmă de fabricat medicamente, iar ei să nu se mai întoarcă niciodată? Să ai toți banii din lume, dar părinții să lipsească care sunt cea mai dragă ființă pe care o are o persoană într-o viață. Despre asta este noul roman al Laviniei: nevoia de bani. nevoia de a trăi mai bine cu ajutorul banilor, cafea și viruși care vor distruge omenirea.

Antologia romanului Zona Zero este aici, plină de suspans și unicitate. După mari așteptări, avem încă o carte in universul paraziților al Laviniei, unde Adrian, având o soră bolnavă este nevoit să se angajeze la Pharma Zet, un producător de medicamente, care îi oferă un salariu foarte atractiv și servicii de spitalizare gratuite pentru sora sa. Acceptând propunerea, mai mulți tineri sunt duși la sediul laboratorului unde lucrurile se complică.

Cel mai mult mi-a plăcut realitatea în care se plasează situațiile inițiale din cărțile Laviniei: de exemplu, lipsa banilor dintr-o familie, viața grea din România etc. Este un punct bonus pentru că nu apar clișee des întâlnite în literatura contemporană, rezultând un roman unic și totodată clasic literaturii SF.

Autoarea descrie într-un mod nemaipomenit scenele erotice încât eu cred că romanul ei thriller-erotic va fi bestial. M-am obișnuit cu formatul cărților de la Herg Benet, a fost puțin ciudățel să citesc cartea celor de la Librex dar asta este, trebuie să ne conformăm, noi cititorii, după standarde.

Dacă ți-a plăcut Zona Zero ( recenzia o ai aici ) și sperai să mai fie o continuare, atunci trebuie să citești cartea aceasta!

Unde găsești cartea? Aici
Zona Zero la Librex: aici



Notă: 5 steluțe din 5.

De același autor:
Recenzii:
Ultimul Avanpost aici
Copiii întunericului, Neamul Corbilor: aici
Blestemul Zorilor, Neamul Corbilor 2 aici

Comentarii