Cum să-ți faci un blog | Tips and tricks

Salut cititorilor! După ce am primit destule întrebări "Cum să-mi fac un blog?";" Mă ajuți să-mi fac un blog?" am decis să scriu articolul ăsta.



Nu vă gândiți că fac articolul ăsta pentru că sunt eu mare blogger. Să nu vă aud cu comentarii dinastia! :)). O fac pentru a ajuta pe cei care au nevoie de câteva sfaturi in privința asta.

Acum, pentru a vă face un blog in primul și in primul rând trebuie să  vă gândiți dacă aveți timp să-l întrețineți sau nu și să aveți ce discuta pe el. Un blog necesită muncă, mie îmi ocupă destul de mult din timpul liber pentru a face articolele cât mai calitative și diversificate.

În al doilea rând, trebuie să te hotărăști pe ce platformă te bagi. Dacă mă întrebi pe mine, wordpress arată mai bine, dar nici blogspot nu-i rău deloc. Din punctul meu de vedere, ambele sunt bune.

Am uitat să spun, eu mă refer acum la site-urile unde îți poți face um blog gratis. Nu mă bag man la plată, că și așa viața-i scumpă! Glumesc, posibil să-mi fac un blog pentru care voi plăti, dar când voi mai crește ca număr de cititori.

1. Wordpress


Asta veți vedea când veți deschide pagina celor de pe wordpress. Bine, mai colorată puțin pagina de pornire dar nu contează asta. Aici, dați click pe butonul "get started"


Acum e timpul să vă găsiți un nume pentru blog. Orice nume e bun din punctul meu de vedere, dar de exemplu dacă vorbești despre cărți pe blog nu-ți vei pune numele "Călătorescmult" sau IDK. 



Uite aici partea in care poți alege  dacă vrei să plătești sau nu. V-am încercuit acolo unde trebuie să apăsați dacă vreți ca blogul vostru să fie gratis. Sincer, ar merita să plătești penultima sumă, adică 8 dolari cred, nu e atât de mult.


Acum vă creați un cont ca la orice site de socializare.

Eu nu mi-am mai făcut un cont să vă arăt cum va arăta după pasul acesta, dar probabil vă va propune să scrieți o prima postare.

2, Blogspot 


Pe blogspot sunt aceeași pași, nu vă speriați.


Aici aveți butonul evidențiat pentru a crea o nouă postare. 


Eu fiind pe Blogspot vă voi arata mai multe, deoarece aici știu cât de cât cum se mânâncă treaba cu setările and shit.


Aveți acces la vizualizări blogului, să vedeți de unde vin cititorii voștri și dacă sunt și străini care vă vizitează blogul. Cu această ocazie, vreau să vă mulțumesc pentru cei 17.000+ de vizualizări.  

Paginile sunt astea de le vedeți pe aici pe blog, vă las o poză să știți despre ce vorbesc. Multă lume zice că e mai mult o chestie de disign și de stuctură a blogului ceea ce e adevărat

Poză cu paginile:


Deci unde scrie "pagină de pornire";" recenzii" etc. acelea sunt paginile despre care vorbeam.

De aici vă aranjați blogul. Vă alegeți ce "obiecte de gadget" doriți să fie prezente pe blogul vostru. Aici aveți obiectele de gadget pe care le puteți insera.

 

Fiecare își alege ce vrea de aici. Chestiile complicate eu zic să le lăsați deoparte deocamdată până deveniți puțin mai profi.


Iar in final, de aici vă aranjați blogul după bunul plac, cu teme diferite, dar puteți apasă pe butonul "personalizați" și de acolo totul îl veți schimba manual.

Sfaturi:

  • Postează regulat și făți un program de postat
  • Încearcă să postezi articole cât de cât originale pentru a nu plictisi cititorii
  • Promovează-te pe Facebook
  • Fă colaborări
  • Nu solicita sponsorizări de la edituri la început. Vor interpreta că tu faci asta doar pentru cărți gratis.
  • Continuă să postezi chiar dacă nu ai rezultate după un scurt timp, acestea vin după câteva luni de zile de postat 
  • Fi perseverent și încercă să scri cât mai bine și mai ordonat.


Sper că va ajutat acest articol și că vă veți face și voi un blog in care să vorbiți despre pasiunea voastră.

Comentarii

  1. Bine venit acest articol, chiar vreau sa imi fac blog! Si nu reusesc partea de sus cum ai tu: special, recenzii, altele...

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna! Ma bucur ca doriti sa faceti acest pas, mult succes! Pentru a afisa paginile asa cum le am eu accesati *aspect>> antet >> adaugati pagini*, in cazul in care nu va descurcati nici cu aceste indicatii, imi puteti scrie in privat :).

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dacă vrei să mă întrebi ceva, ai vreo recomandare de carte pentru mine ori vrei să-ţi exprimi opinia faţă de un lucru, te rog să o scri mai jos: